Juuli-Anna Henriikka

Ylivieska, Finland

Jag heter Juuli-Anna, är 27 år gammal och bor i det finska Lappland. För närvarande studerar jag till att bli naturguide, så jag tillbringar större delen av min tid utomhus. Jag älskar att utforska den finska naturen, och det går inte en dag utan att jag tar med min kamera ut för att dokumentera alla mina äventyr.

Aktiviteter
Utforskare, Vandring & Naturguide

Q&A med Juuli-Anna

Motto att leva efter?

Meningen med livet är att hitta hem.

Vilken plats vill du resa till härnäst?

Eftersom jag älskar den skandinaviska naturen skulle jag gärna vilja utforska Norge mer, det är definitivt på min rese-bucketlist.

Enkelt beskrivet, vad är din kärna?

Jag skulle nog säga att jag är en väldigt emotionell person, jag uttrycker mig ganska tydligt med att visa känslor. Jag brukar säga ’I live life full of emotions’.

Om du kunde göra vad som helst, under en hel dag, vad hade du gjort?

Jag hade älskat att vara Jack Sparrow för en dag! Äventyra och utforska det okända!

Vad är din relation till naturen?

Jag har så länge jag kan minnas velat spendera mer tid ute i naturen, men det tog ett tag för jag ville inte upptäcka naturen på egen hand. Det var först när jag träffade min pojkvän som jag började utforska min omgivning på riktigt.


Vi började spendera mer och mer tid utomhus, och under åren som gått har vi campat en hel del och fotograferat den finska naturen. Nu spenderar vi nästan varje dag ute i skogen, tillsammans med vår hund. Det finska Lappland är min favoritplats i hela världen, och när jag är i skogen känner jag mig hemma.