juli 09, 2021 1 min läsning

How to — slipa din yxa

Om du ser till att att ta hand om din Roselli yxa så har du en lojal följeslagare för resten av livet. Det betyder inte att den ska ligga orörd, en yxa är skapad för hårt arbete och långa dagar utomhus. Däremot kan du enkelt garantera att din yxa håller sig skarp och användningsbar över flera generationer om du ser till att slipa och underhålla den.

Ett sätt att förlänga livstiden på din yxa är att regelbundet slipa yxhuvudet och dess egg. I videon nedan visar vi hur du går tillväga när du ska slipa din yxa. Det måhända att det inte är kärnfysik men det kan vara användbart i den förvirrande djungeln av olika tips och tricks. 

 

 

För att slipa din yxa kan du använda dig utav vår runda slipsten, stenens runda form tillåter dig att arbeta med cirkulära istället för linjära rörelser vilket är mer praktiskt när du slipar en yxa. Om du inte har möjlighet att göra detta på egen hand kan du även skicka din yxa till oss på Roselli så hjälper vi dig med underhåll- och slipservice.

Om du vill se fler videos som denna kan du spana in vår Youtube-kanal. Där har vi mer inspiration kring hur du kan använda och vårda din Roselli. Du kan också läsa mer under vår Care & Repair sida

 

Tillbaka till Roselli bloggen